Podeli vest

Odluka Vlade Kosova o proglašavanju “Civilne zaštite” i “Severne brigade” za terorističke organizacije nije doneta u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim međunarodnim partnerima, navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Glasu Amerike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

„Trebalo je da bude usaglašena sa najbližim međunarodnim partnerima, uključujući one čija je primarna odgovornost da obezbede stabilnost Kosova. Ponovo pozivamo Kosovo da se uzdrži od jednostranih poteza u trenutku dok sa svim stranama radimo na rešavanju trenutne krize”, navedeno je u odgovoru.

Ukazano je i da SAD osuđuju, kako je naznačeno, neprihvatljivo nasilje nad trupama Međunarodne mirovne misije NATO-a na Kosovu (KFOR). “Odgovorni za napade treba da budu procesuirani – poštujući propisane procedure i uz punu transparentnost”, precizirano je u odgovoru Stejt departmenta.

Vlada privremenih prištinskih institucija u četvrtak je terorističkim proglasila “Civilnu zaštitu” i “Severnu brigadu “, tvrdeći da su njihovi članovi odgovorni za nemire na severu KiM i da predstavljaju pretnju “ustavnom poretku i bezbednosti”. Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja je posle sednice tzv. vlade izneo tvrdnju da je Priština odluku da Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasi terorističkim organizacijama koordinisala sa međunarodnim partnerima.

“Mi kontinuirano koordiniramo sa svim našim saveznicima, ponekad se slažemo, a ponekad se ne slažemo. Bez sumnje smo koordinisani za ovaj korak”, rekao je Svečlja i dodao da će vremenom sa strateškim partnerima podeliti detalje tog procesa, preneo je portal Kaldžo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: