Podeli vest

Na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određen je pritvor M. J. osumnjičenom za pretnje smrću radnicima Centra za socijalni rad.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

Osumnjičenom je određen pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku i kako ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Osumnjčeni je danas na saslušanju izneo odbranu obrazlažući da ne može da viđa svoje dete, jer Centar ne donosi nalaz na osnovu koga bi sud mogao da odredi model njegovog viđanja deteta, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Osumnjičeni nije negirao da je Centru slao mejlove, ali je tvrdio da nikom nije pretio već da je zahtevao da donesu nalaz i misljenje, pa kako mu niko nije odgovarao na mejlove i pozive, on je došao da se lično žali za nepostupanje.

Takođe, on je rekao da je pretećim mejlovima u kojima je pominjao krvnu osvetu, talion i zakon plemena hteo da ukaže da Centar za socijalni rad radi po zakonu plemena i da ga tako diskriminišu.

M.J. se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On je uhapšen juče nakon što je uleteo u Centar za socijalni rad na Zvezdari, potom pretio službenicima nezadovoljan nalazom oko vršenja starateljstva nad detetom, govoreći da će primeniti zakone taliona i krvne osvete.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: