Podeli vest

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo. Sumnja se da je ona 4. januara oko 09.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu danas je saslušana Violeta M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali V.R. (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M.S, koja je na privremenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca.

Sumnja se da je ona 4. januara oko 09.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na Ulicu Meljansko brdo bb i oko 12.30 sati napali V.R. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled čega je preminuo na licu mesta.

Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede, nakon čega je smeštena u Urgentni centar. Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a pse je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi, ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene ćerke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Violeta M. zadržana je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija V.R, navelo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: