Podeli vest

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog rata u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

odbojka
Foto: Shutterstock

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra naredne godine u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu, saopštila je danas Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Četvrtfinala će biti odigrana u Italiji i Bugarskoj. Polufinala i utakmice za medalje biće odigrane u Italiji.

Na EP će pored država organizatora igrati i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija bude suspendovana zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

CEV je danas saopštio da će Belgija, Nemačka, Italija i Estonija biti domaćini Evropskog prvenstva za odbojkašice, koje je na programu naredne godine od 15. avgusta do trećeg septembra. Četvrtfinala će biti odigrana u Belgiji i Italiji. Mečevi polufinala i utakmice za medalje biće odigrana u Belgiji.

Na EP za odbojkašice će osim domaćina igrati još Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, BiH, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan. Ako Rusija bude suspendovana zameniće je Izrael na osnovu CEV rang-liste.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog rata u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra.

Žreb za oba EP biće održan 16. novembra u Napulju, a 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri grupe sa po šest selekcija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: