Podeli vest

Protest u organizaciji dela opozicije “Srbija protiv nasilja” održan je u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/

Ispred zgrade RTS-a zadržala se manja grupa ljudi, kao i ispred Narodne skupštine, sa nejasnim zahtevima, zbog čega je došlo do manjih tenzija. Skup je, inače, završen obraćanjem glumca Hadži Nenada Maričića, koji je ponovio ranije iznete zahteve dela opozicije i pozvao građane da se ponovo okupe u petak.

On je rekao i da je RTS u subotu uveče izveštavao sa protesta. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, inače jedan od organizatora protesta dela opozicije, izjavila je za N1 da je protest završen i zahvalila im što su došli.

Narodna stranka je posle protesta saopštila u ime organizatora da nema razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni svi zahtevi.

Traže smenjivanje rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Traže i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i prihvatanje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića.

Deo opozicije koji organizuje protest traži da javni servis Srbije izveštava u interesu svih građana i da se čuje kritičko mišljenje.

Skup su prijavili Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd. Na protest su došli i Zoran Lutovac i Dragana Rakić iz Demokratske stranke, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, poslanik Moramo – Zajedno Đorđe Miketić, glumac Nikola Kojo. Iz Narodne stranke je, nakon završetka skupa, stiglo još jedno saopštenje u kojem se navodi da su se organizatori skupa „Srbija protiv nasilja“ ogradili od grupe neodgovornih ljudi koji su se okupili ispred Skupštine Srbije i čiji je cilj da kompromituju opravdano nezadovoljstvo građana i ispunjenje zahteva protesta. Saobraćaj je u svim ulicama, koje su bile blokirane zbog protesta, normalizovan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: