Podeli vest

Bjelogrlićeva drama sa elementima trilera i misterije stigla je do burnih aplauza u MTS dvorani posle letošnje premijere na filmskim festivalima u Lokarnu i Sarajevu, uz posebno prikazivanje u Parizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Beograd je Beograd. Sve smo ovo prošli, ali moramo da prođemo Beograd večeras, a to nije lako. Krenuli smo pre tri meseca i mislio sam da će ovo biti rutinski, ali ne može. Ipak je posebna trema kad je Beograd u pitanju”, rekao je Bjelogrlić novinarima na crvenom tepihu pred početak projekcije u MTS dvorani.

Bjelogrlić je ponovio da su mu “Čuvari formule” “ubedljivo najteži film” koji je radio, da je nastajao sedam godina i da smatra da “ima razloga da se dopadne” gledaocima, kada bude krenuo u bioskopsko prikazivanje od 26. oktobra.
Film “Čuvari formule” snimljen je na osnovu romana Gorana Milašinovića “Slučaj Vinča”, po scenariju Vuka Ršumovića, kao i Ognjena Sviličića i Bjelogrlića, i govori o akcidentu koji se desio 1950-ih godina u Institutu Vinča, i potonjem lečenju ozračenih naučnika u Francuskoj.

Crvenim tepihom su prošetali i tumači glavnih uloga Radivoje Raša Bukvić, francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i Ana Sara, kao i srpski glumci Jovan Jovanović, Alisa Radaković, Ognjen Mićović, Maja Čampar i drugi glumci i članovi filmske ekipe.

Otkrivši novinarima da je povratio telesnu težinu izgubljenu za potrebe snimanja, Bukvić je rekao da je nakon dobre prođe u Evropi, ekipa “Čuvara formule” konačno spremna da svoju priču prikažu srpskoj publici.

Bukvić je rekao da mu je drago kako je film bio primljen u Parizu, jer je “priča izazvala emociju kod Francuza koji nisu o ovome znali ništa, a to je veliki uspeh”.

Mićović je rekao novinarima da je tokom snimanja Bjelogrlić bio prijatan, konkretan i spreman da sasluša mlade glumce, dok je Radaković dodala da je tokom rada bilo “mnogo podeljenog znanja”.

U filmu direktora instituta Vinča Pavla Savića igra Predrag Miki Manojlović, dok Bjelogrlić igra šefa jugoslovenske državne bezbednosti Leku Rankovića.

Među brojnim zvanicama, premijeri je prisustvao glumac Bjelogrlićevog filma i serije “Montevideo, Bog te video” Miloš Biković, koji je izjavio novinarima da Bjelogrlić “bilo šta da uradi je garant kvaliteta”.

“Znam mu potpis. Dobro kod Dragana je što radi na sebi kao umetnik, reditelj i autor, i podiže stalno standarde, tako da očekujem od njega svaki put nešto novo i kvalitentije”, ocenio je Biković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: