Podeli vest

Komedija je fokusirana na likove majke i ćerke koje su veoma bliske i vezane

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

atelje 212
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predstava “Rolerkoster” autorke Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj, premijerno je sinoć izvedena na Velikoj sceni “Mira Trailović” pozorišta Atelje 212.

U ovom savremenom komadu, porodičnoj komediji igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović i Teodor Vineić.

Pozorišna priča fokusirana je na likove majke i ćerke koje su veoma bliske i vezane. Zaplet kreće na ćerkinom venčanju gde se postavljaju razni odnosi među ključnim junacima.

Mali problem koji majka oseća prema tom venčanju je što joj se ćerka udaje za Jevrejina i što će se preseliti i živeti u Londonu.

Težište duhovite drame kao neobične tragikomedije je na protagonistkinji u tumačenju Dare DŽokić, koja na svojim leđima i nosi čitavu predstavu sa mlađim kolegama.

Ona kao junakinja se ne pronalazi i ne snalazi u previše modernom univerzumu gde je tehnologija uzela primat, ćerka je preuzela novi sistem i kulturu naprednog sveta, a veoma strepi da joj unuka ne uzme drugu veru.

Drama predstavlja viziju neke bliske budućnosti gde je sasvim normalno imati robota u kući kao asistenta i kućnu pomoćnicu, tako da je i mašina uključena u radnju.

Glumački se najviše ističe novo lice teatarske scene Teodor Vinčić koji je izuzetan u ulozi čovekolikog robota kao surogat pravog života.

Autorka Jelena Kajgo je stvorila delo o akutnim nevoljama današnje civilizacije, otu?enju, usamljenosti kao teško izleeivoj dijagnozi i kosmosu u kojem ae roboti biti sve više nalik ljudima, a ljudi sve više nalik robotima.

Takođe, u tom bezličnom futurizmu deca ae živeti u ekranu, kako je i atraktivno prikazano u predstavi putem multimedije, a mnogi likovni i drugi umetnici ae ostati gladni ako se ne prilagode narudžbenim delima kao da su “na dugme” i ne prilagode se tržištu.

Tako junakinja drame i kaže „Svet je ?avolji Luna park”, a inače je izvorni radni naziv i bio “Luna park”, dok je likovima predstave život pravi emotivni “Rolerkoster” u porodično bračnoj komediji od puna dva sata.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: