Promocija romana „Da li i kod tebe pljušti?“ novinarke i književnice Sonje Ćirić održana je večeras u knjižari Delfi SKC u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PIXA BAY

Autorka je roman napisala u formi dijaloga i postavila u žanr političko špijunskog trilera uz zaplet koji baca novo svetlo na događaje oko raspada SFRJ.

Ćirić je rekla da je to što je roman napisan u formi dijaloga u vidu dugačkog razgovora dvoje protagonista izbor koji je nije želela da napravi da bi bila drugačija.

“Nema naratora, sve mi je direktno, kao i u životu. Danas inače živimo u svetu filma i televizije. Tamo je sve uživo, u dijalozima i tako sam želela da i moji likovi Vojin i Maja sve vreme razgovaraju, da čujemo njih, a ne neko treće lice koje govori o njima”, objasnila je Ćirić.

Ona je navela da je za nju pisanje jedan vid terapije i voli da ima konstantan kreativni rad, “što novinarski posao sigurno jeste”.

Novinar i urednik Filip Švarm je rekao da je prvo čitao sinopsis i da mu se ideja odmah dopala, te da je znao u samom nastajanju da će to biti odličan roman.

“Dobra je tema odabrana o dvoje koji se dugo nisu videli, sada obnavljaju kontakt tokom jednog dugačkog razgovora. Imao sam i ja takvih iskustava, kada čujem neki prijatan glas sa druge strane žice nakon duže vreme. Nismo tada pričali o raspadu Jugoslavije, ali sigurno smo se dotakli politike”, naveo je Švarm.

Urednica knjige Dubravka Dragović Šehović je ocenila da je roman izuzetno dobro napisan, posebno u formi četvoročasovnog dijaloga sve vreme o dvoje junaka koji neke veze ponovo ostvaruju.

“Teško je pisati dobre dijaloge, a Sonja to uspeva, jer je odličan pisac. Mnogi autori imaju problema sa stvaranjem dijaloga, koji je nekad usiljen, neuverljiv, ali kod Sonje toga nema. Zato je ova knjiga pravo malo remek delo kako je napisana. To je roman o odrastanju, sazrevanju, prijateljstvu, istorijska priča, triler, uključena je Služba državne bezbednosti koja ih prisluškuje, a knjiga je i za one koji vole ljubav. Tema je više nego intrigantna, jer se postavlja pitanje da li je sve to istina što smo pročitali ili je to samo Sonjina mašta”, zaključila je Šehović.

Sonja Ćirić je diplomirala jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu i do sada je objavila knjige za odrasle i tinejdžere – “Prilagođavanje je bele boje”, “Jedva čekam sutra”, “Roman u mojoj glavi”, “Naša sjajna igra”, “Neću da mislim na Prag”, “Glasovi žute sveske”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ