Podeli vest

Zbog propusta Federalnog istražnog biroa (FBI) tokom istrage, američko ministarstvo pravde platiće 138,7 miliona dolara odštete žrtvama seksualnog nasilja u američkom nacionalnom gimnastičkom timu koje je godina zlostavljao doktor reprezentacije Lorens Nasar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Doktora gimnastičkog tima Nasara osudio je sud iz Mičigena na 175 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja mladih sportistkinja, a one su kasnije tužile ministarstvo pravde zbog propusta tokom istrage, prenosi Si-En-En.

“Lorens Nasar je decenijama zloupotrebljavao svoju poziciju. Ove optužbe je trebalo shvatiti ozbiljno od početka. Ove nagodbe neće poništiti štetu koju je Nasar napravio, ali se nadamo da će dati žrtvama zločina neophodnu podršku koja im je potrebna da bi nastavile svoj oporavak”, izjavio je saradnik državnog tužioca Benjamin Mizer.

Ministarstvo pravde je priznalo svoju odgovornost povodom neuspeha FBI da reaguje i valjano istraži optužbe na račun Nasara.

Nasarove žrtve su 2021. godine postigle nagodbu od 380 miliona dolara sa Gimnastičkom federacijom SAD i nacionalnim Olimpijskim komitetom, podseća Si-En-En.

Nekadašnji doktor američke gimnastičke reprezentacije Lorens Leri Nasar optužen je za seksualno zlostavljanje preko stotinu takmičarki.

Nasar je godinama zlostavljao takmičarke unutar reprezentacije SAD, među kojima i brojne šampionke.

On je osuđen na 60 godina zbog posedovanja dečije pornografije, a potom na dodatnih 175 godina zbog seksualnog zlostavljanja velikog broja gimnastičarki.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: