Podeli vest

Tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku rekao je da je Štrpcu u toku “racija” na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

 Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je za portal Kaldžo tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku, koji je kazao da se akcija Rosu u Štrpcu od jutros odvija po nalogu tog tužilaštva i suda u Uroševcu.

Maljoku je za Kaldžo objasnio da je u toku “racija” na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

Naveo je da akcija nije direktno povezana sa istragom bespravne gradnje na Brezovici, ali da se odnosi na neke od uhapšenih u tom slučaju, prenosi Kosovo onlajn.

Maljoku tvrdi da je jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić, “koordinator nelegalnih struktura”, a da su te strukture “upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji“.

Kako je preneo Kaldžo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih “paralelnih organa Srbije” u ovoj opštini.

Kancelarija za KiM saopštila je ranije da je više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom.

U saopštenju je precizirano da su specijalci Rosu raspoređeni na više lokacija, da su blokirali su čitavu opštinu, upali u osnovnu školu ”Šarski odred” na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, kao i da su upali i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu i da su sa bandera skidali nadzorne kamere “koje ne rade više godina”.

U saopštenju se ističe da nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag, jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: