Podeli vest

Glumac Nenad Jezdić ocenio je danas kao necivilizacijski, antikulturni i antipozorišni čin da se bez obrazloženja ekipi predstave “Knjiga o Milutinu” zabrani prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom.

Autor : Bilten.rs , Izvor :tANJUG

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMIOVIĆ

“Najblaže rečeno tužno! Nedopustivo je donošenje ovakve odluke, ko god da odlučuje, da li će se nešto igrati ili ne. Ovo nedelo je suštinska slabost i nemoć, a samo izgleda i čini se silno, i to prema jednom pozorištu”, ocenio je Jezdić u izjavi Tanjugu.

Nakon što neće biti planiranih gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću predstava u produkciji Zvezdara teatra, Jezdić je istakao da je “odraz straha i panike” ne dozvoljavanje “Srbima ili bilo kome da prisustvuje izvodjenju svog kulturnog, duhovnog i slavnog nasledja kroz ‘Knjigu o Milutinu'”.

“Sreća pa je ova monodrama, na moju veliku radost i ponos, antiratna drama. Radovalo bi me da i ljudi albanske populacije na Kosovu mogu da je poslušaj, budući da se Milutin ne svrstava ni u jednu ideologiju ili politiku”, poručio je glumac.

Jezdić je dodao da njegov junak “samo postavlja ljudsku i moralnu dilemu, po pitanju svih naših nerazumevanja i stradanja, kako svog, tako i drugih naroda sa ovih prostora”. “‘Knjiga o Milutinu’ je nešto najlekovitije što danas svi treba da čujemo, ali u atmosferi najveće stigmatizacije mog naroda, nekoliko decenija u nazad, zabrana i granice za kulturu me nimalo ne iznenađuju”, naveo je Jezdić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: