Podeli vest

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović rekao je danas u Topoli da će o njegovoj eventualnoj smeni odlučiti stranka kojoj pripada i Vlada Srbije, kao i većina u Narodnoj skupštini i dodao da on kao ministar nastavlja redovne planirane aktivnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska poplavljenih područja u Topoli on je podsetio da je uputio izvinjenje svim gradjanima Srbije koji su osetili pogodjenim njegovom izjavom u skupštini.

“Što se tiče moje smene, rekao sam, mene je na funkciju ministra predložio Aleksandar Vučić i njemu sam se prvo izvinio zbog moje izjave a da li ću biti smenjen o tome će odlučiti i stranka kojoj pripadam i Vlada Republike Srbije kao i većina u Narodnoj skupštini“, rekao je Martinović.

Ponovio je da nije imao nameru da uvredi bilo kog čoveka koji nema ili ne može da ima decu.

“To što sam rekao je u velikoj meri izvučeno iz konteksta ali sam svestan da je u jednom delu javnosti ta izjava protumačena na način da ja lično imam nešto protiv ljudi koji nemaju decu, a nemam. I svestan sam da je ta izjava nanela odredjenu političku štetu i predsedniku Republike i Vlade”, naveo je Martinović.

Dodao je da će njegovo ministarstvo nastaviti redovne aktivnostima i pomagati lokalnim samoupravama.

“Što se mene tiče, svim gradjanima Srbije želim sve najbolje i da svi zajedno prevazidjemo ovu tešku situaciju koja nas je snašla usled elementarnih nepogoda i da omogućimo da se život u Srbiji nastavi dalje i da rešimo ove probleme koji su prouzrokovani velikim kišama. To je naš posao, da rešavamo probleme gradjana”, poručio je Martinović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: