Podeli vest

Nakon uzimanja izjava, prikupljanja i obezbeđivanja dokaza, SUK MUP-a dostaviće izveštaj VJT koje onda ceni da li ima osnova sumnje da je izvrseno krivično delo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ARHIVA

Bivša državna sekretaraka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, sada ministar odbrane Nebojša Stefanović dali su danas izjave u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a u svojstvu građana.

Prema proceduri u ovim slučajevima oni svoje tvrdnje mogu da potkrepe tako što će dostaviti SUK-u ili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pisane dokaze za činjenice koje iznose i ukažu na lica koja bi mogla kao svedoci da potvrde njihove navode.

Takođe policija može po službenoj dužnosti ili po nalogu VJT da prikupi i obezbedi druge dokaze.

Kako je rečeno Tanjugu u VJT, nakon uzimanja izjava, prikupljanja i obezbeđivanja dokaza, SUK MUP-a dostaviće izveštaj VJT koje onda ceni da li ima osnova sumnje da je izvrseno krivično delo i da li se radi o krivičnom delu iz nadležnosti VJT ili TOK ili nema dokaza za tvrdnje koje su iznosili u medijima.

Ranije danas Hrkalović i Stefanović su dali izjave SUK-u povodom informacija koje su prethodnih dana iznosili u medijima.

Izjave su dali na poziv SUK-a koji postupa po nalogu VJT za prikupljanje informacija i obaveštenja u cilju provere ima li elemenata nekog krivičnog dela iz njegove nadležnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: