Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je u razgovoru sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el-Sisijem u Pekingu da hitan prekid vatre u Pojasu Gaze predstavlja imperativ zbog velikog broja civilnih žrtava i humanitarne situacije koja je krajnje zabrinjavajuća

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Si: Hitan prekid vatre u Pojasu Gaze predstavlja imperativ

Kopiraj

. Si je ukazao da je neophodno izbeći prelivanje sukoba na region Bliskog istoka i sprečiti još katastrofalniju humanitarnu krizu u Pojasu Gaze, prenela je agencija Sinhua. Si je istakao da je Kina duboko ožalošćena zbog velikog broja žrtava nedužnih civila u Gazi, napominjući da je rešenje o uspostavljanju dve države važno za palestinsko pitanje.

Kineski predsednik je naglasio da Peking snažno podržava Palestinu da postane punopravna članica Ujedinjenih nacija.

“Kina ceni važnu ulogu Egipta u smirivanju situacije i pružanju humanitarne pomoći, i spremna je da radi sa Egiptom kako bi se nastavilo pružanje pomoći ljudima u Gazi i promovisalo potpuno, pravedno i trajno rešenje palestinskog pitanja”, naveo je El-Sisi. El-Sisi je na Forumu za saradnju Kine i arapskih država u Pekingu pozvao međunarodnu zajednicu da osigura da Palestinci ne budu prisilno raseljeni iz ratom razorenog Pojasa Gaze, prenosi Al Džazira

. U govoru na tom Forumu, kineski predsednik je istakao želju Kine za bližim vezama sa arapskim svetom. Si je takođe obećao donaciju od tri miliona dolara agenciji Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA) i obećao kinesku podršku za obnovu Pojasa Gaze.

Nakon razgovora, predsednici Kine i Egipta prisustvovali su potpisivanju bilateralnih dokumenata o saradnji u različitim oblastima, koji podrazumevaju plan unapređenja ekonomske, investicione i naučno-tehnološke saradnje. Dve strane su izdale i zajedničko saopštenje o produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan,…