Podeli vest

U sukobu iregularnih migranata nedaleko od Subotice, najmanje dve osobe su danas ranjene vatrenim oružjem, potvrdio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

“Danas je u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada nepotvrđenog broja lica – migranata”, napisao je Šoralov na svom fejsbuk profilu. On je naveo da su za sada u subotičkoj Opštoj bolnici zbrinuta dva lica – jedno sa lakšim i jedno sa težim povredama. Prema njegovim rečima, u toku je opsežna akcija MUP-a u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja.

“Nastaviće se sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih neformalnih kampova. U vezi istog nastaviću, kao i do sada, sa insistiranjem da se ovakve aktivnosti sprovode svakodnevno uz punu saradnju upravnog okruga sa svim irelevantnim subjektima grada i drugim nadležnim organima”, istakao je Šoralov.

On je rekao da je očigledna prevelika nervoza iregularnih migranata kojima se neće dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i najavio da će se svakodnevno sprovoditi akcije humanog preseljenja – dislokacija u Prihvatne centre na prostoru Republike Srbije.

“Njihov broj je u odnosu na prošlu godinu drastično manjen, a nervoza sve veća”, napisao je Šoralov.

Prethodno su, tokom dana, stanovnici naselja Makova sedmica, Kelebijske šume i Tresetišta, delili su informacije o pucnjavi čiji zvuci dopiru iz obližnje šume.

Po nezvaničnim saznanjima, u pitanju je bio okršaj krijumčarskih bandi. Rafalna pucnjava čula se u intervalima tokom incidenta u više naselja koja se graniče sa šumskim pojasem, odnosno granicom između Srbije i Mađarske.

Takođe, po nezvaničnim saznanjima, u obračunu krijumčarskih bandi iregularnih migranata nije stradao nijedan policijski službenik ili državljanim Republike Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: