Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI je na svom blogu odgovorila na tužbu Ilona Maska rekavši da je američki preduzetnik želeo da ima apsolutnu kontrolu nad pomenutom firmom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Peter Morgan

Open AI je navela da će odbaciti “sve Ilonove tvrdnje” i ponuditi sopstvenu verziju događaja iz prošlosti, ističe se na vebsajtu kompanije.
“Dok smo razgovarali o profitnoj strukturi kako bismo unapredili misiju, Ilon je želeo da se spojimo sa Teslom ili potpunu kontrolu”, uključujući “većinski kapital, početnu kontrolu odbora i da bude izvršni direktor” Open AI, navodi se u objavi.


Open AI tvrdi da nije mogla da pristane na uslove Ilona Maska pošto nije želela da bilo koji pojedinac ima apsolutnu kontrolu nad firmom.


U objavi se istovremeno navodi da je Mask znao da će Open AI biti orijentisana na profit i da će firma postepeno prelaziti na rad na softveru zatvorenog koda.


Autori ove objave su suosnivači Open AI Greg Brokman, Ilja Suckever, Džon Šulman, Sem Altman i Vojčeh Zaremba.


Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask je prošle nedelje pred sudom u San Francisku tužbu protiv kalifornijske kompanije Open AI, njenih suosnivača Sema Altmana i Grega Brokmana i pridruženih entiteta, navodeći da su tuženi prekršili svoje ugovorne sporazume u kojima se navodi da će razvijati veštačku inteligenciju (AI) u korist čovečanstva.


U Maskovoj tužbi se pominje “osnovački ugovor” Open AI, ali ovaj sporazum za sada nije objavljen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ