Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odredila je pauzu u radu današnjeg Kolegijuma, na kojem učestvuju šefovi poslaničkih grupa u parlamentu, a o kojem se razgovara o primeni daljih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Brnabić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zahvalila predstavnicima opozicije koji su se, kako je rekla, konačno nakon nekoliko poziva odazvali pozivu za današnji Kolegijum na čijem je dnevnom redu bila tema koja se odnosila na poboljšanje izbornih uslova i preporuka ODIHR-a.

Ona je podsetila da ODIHR posmatra izbore u Srbiji od 1997. godine i da od tada nakon svakih izbora daje preporuke za poboljšanje izbornih uslova kao u svim zemljama gde su pozvani da posmatraju izbore.

“Najveći broj ljudi sa kojima smo sedeli su u svojoj desetogodišnjoj vladavini dobijali preporuke ODIHR-a koje ih ni najmanje nisu zanimale dok su bili vlast i da na bilo koji način unaprede izborne uslove”, rekla je Brnabić i podsetila da tadašnja vlast nije formirala ni jedinstveni birački spisak.

Brnabić je ocenila i da je dolazak opozicije pokazatelj zrelosti i odgovornosti za koji će se, kako kaže, “uhvatiti” kako bi se nastavio dijalog.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: