Podeli vest

Deo opozicije poručuje da je polaganje zakletve u Narodnoj skupštini nelegitimno, jer se ceremonija održala pred starim skupštinskim sazivom kojem je istekao mandat

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug/Bilten

zakletva opozicija reagovanje ilustracija
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predstavnici budućih opozicionih poslanika okupili su se danas uoči polaganje zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred skupštine grada i poručili da je polaganja zakletve u Narodnoj skupštini nelegitimno, jer se ceremonija održava pred starim skupštinskim sazivom kojem je istekao mandat.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je, na konferenciji uoči polaganja zakletve predsednika Srbije, da se prvi put u istoriji dešava da novoizabrani predsednik Srbije polaže zakletvu pred raspuštenim sazivom Skupštine.

Još veći paradoks je, dodaje on, da Vučić polaže zakletvu, kako tvrdi, pred nelegitimnim sazivom koji je nastao na osnovu nelegitimnih izbora, jer je opozicija bojkotovala te izbore.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević naveo je da je Vučić “lično odgovoran” što još uvek nisu saopšteni konačni rezultati izbora od 3. aprila, te da je to razlog što se, kako kaže, ceremonija polaganja zakletve odvija nelegitimno, pred starim sazivom.

“Svima je jasno da Vučić vodi sve institucije u ovoj zemlji, da je on i parlament i Skupština i Vlada i predsednik države i da je on lično odgovoran što još nemamo rezultate izbora”, kazao je Milivojević.

Iz Ne davimo Beograd i koalicije Moramo Radomir Lazović kazao je da se proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora i izborom nove Vlade odugovlači “u nedogled” jer kako je rekao, Vučić tako “kupuje vreme”.

“Važno je da u institucijama rešavamo naše probleme koji se nagomilavaju i koje svi osećamo, od toga da su namirnice sve skuplje i da nećemo imati struje. Sve ono što čini običan život građana povereno je samo jednom čoveku, umesto institucijama ove države”, kazao je Lazović.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: