Podeli vest

Predstavnici dela opozicionih stranka tvrde da nisu mogli da dobiju reč da repliciraju ni da ukažu na povredu Poslovnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

poslanici
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predstavnici dela opozicionih stranka izrazili su danas u Skupštini Srbije nezadovoljstvo načinom na koji je predsednik parlamenta Vladimir Orlić vodio sednicu na kojoj se razmatra izveštaj o pregovorima sa Prištinom, tvrdeći da nisu mogli da dobiju reč da repliciraju ni da ukažu na povredu Poslovnika.

Na konferenciji za medije u holu Skupštine Srbije potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović ocenio je da su bili svedoci “pravnog nasilja”, zbog načina vođenja sednice, na kojoj je, kako je rekao, stvorena atmosfere linča prema opozicionim poslanicima koji su predstavljani kao izdajnici.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da opozicija ubuduće neće poštovati Poslovnik, pošto ga, kako tvrdi, ne poštuju predsednici države i skupštine.

„Pokazalo se da smo bili u pravu što smo bili protiv Orlića kao predsednika Skupštine Srbije, jer nije dostojan. Nije se starao o Poslovniku, nije davao replike i to isključivo u slučaju opozicije“, naveo je Aleksić i konstatovao da su se predstavnici vlasti odvikli od opozicije, i da im je bilo fino bez nje.

Prema njegovim rečima, predsednik je došao da predstavi svoje poraze, pri čemu je imao neograničeno vreme.

Radomir Lazović iz poslaničkog kluba „Moramo-Zajedno“ ocenio je da je sednica bila usmerena ka tome da se Aleksandar Vučić predstavi kao spasilac Srbije i Srba na KiM.

„Zloupotrebio je ovu sednicu predstavljajući se kao stabilizator, a on je nešto sasvim drugo”, ocenio je Lazović i zamerio što Vučić nije govorio o konkretnim pitanjima koja se tiču običnih ljudi kao što je nabavka lekova, lične karte, obrazovanje, diplome.

Njegov kolega iz poslaničke grupe Nebojša Zelenović ocenio je da je rasprava “banalizovana”.

“Ne možemo čak ni da kažemo zbog čega smo protiv Izveštaja. Ceo dan ne možemo da dobijemo pravo ni na repliku, ni na povredu Poslovnika“, tvrdi Zelenović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: