Podeli vest

Saobraćajna policija danas započinje pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru međunarodne akcije, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, izjavio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

saobraćajna policija
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Stević je za Tanjug rekao da će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu do 19. maja na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

“Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativnu nastavu, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije”, rekao je Stević.

On je objasnio da će tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL – mreži saobraćajnih policija Evrope. saobraćajna policije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

“Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti”, rekao je Stević.

On je podsetio da su, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…