Podeli vest

U celoj Srbiji temperature su jutros u minusu, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 6 sati izmereno minus 16 stepeni Celzijusa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sneg
FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ

Na Crnom Vrhu je minus 13, na Zlatiboru minus 12, a u Sjenici minus 10 stepeni Celzijusa.

Natoplji su Kruševac i Negotin sa minus 4 stepena, a u Beogradu, Valjevu, Loznici, Kragujevcu, Kraljevu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu izmereno je minus 5 stepeni Celzijusa.

Na deonici Brzeće – Kopaonik (Jaram) vidljivost samo pet metara

Na deonici Brzeće – Kopaonik (Jaram), na delu Usek-Jaram, vidljivost smanjena do 5 metara zbog jakog vetra koji prouzrokuje vremenske neprilike, sappštilo je jutros JP “Putevi Srbije”.

Na toj deonici na snazi zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom. Apeluje se da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Zimski uslovi vožnje u nekim delovima Srbije

Konstantno čišćenje puteva donosi bolju prohodnost i lakše uslove za vožnju, ali vozači i pored toga moraju da računaju na zimske uslove vožnje na putevima u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U ovim područjima treba koristiti magistralne puteve kao i puteve koji spadaju u prvi prioritet čišćenja na kojima je prohodnost bolja. Slično je i na prilazima ski-centrima, zbog toga je obavezna upotreba lanaca jer je vožnja sa njima u ovakvim uslovima lakša i bezbednija.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čekaju tri sata.

Teretnjaci na Kelebiji zadržavaju se dva sata, a na Batrovcima i Gradini po jedan sat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: