Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je proširenje Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana zastalo i istakao da su evropskom bloku potrebne nove države članice i njihov ekonomski zamah više nego ikada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orban
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

“Ljudi su glasali za promene, ali ih je izdala briselska elita”, izjavio je Orban za dnevnik “Mađar Nemzet”, dodajući da će Mađarska nastaviti da sarađuje sa evropskim desničarskim partijama uprkos proratnom paktu, preneo je MTI.

“Evropa je u krizi. Hrišćanska civilizacija koja određuje okvire naših života nestaje”, rekao je Orban i dodao da je Evropska unija u stanju propadanja i da je evropski blok u protekle tri decenije izgubio ekonomski značaj.

Prema njegovim rečima, “evropski poredak nestaje pred našim očima”, dok postoji rastuća pretnja od terorizma i pogoršanje javne bezbednosti.

Orban je istakao da su u međunarodnoj politici “mir, red i razvoj” zamenjeni “ratom, migracijama i stagnacijom”.

On je kazao da su stvari pogoršane “mnoštvom loših odluka koje je briselska birokratija donela poslednjih godina” insistirajući na tome da Evropa “pluta” u ratu od kojeg ne može ništa da dobije, a može “sve da izgubi”.

Mađarski premijer je rekao da “briselske birokrate šalju novac evropskih poreskih obveznika u Ukrajinu” i da su sankcijama pucale u noge evropskim kompanijama, podigle inflaciju i gurnule milione evropskih građana u krizu zbog troškova života.

Orban je naglasio da evropski poljoprivrednici svakodnevno protestuju i da su ukrajinski poljoprivredni proizvodi goreg kvaliteta i nižih cena preplavili tržište.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ