Podeli vest

Mađarska i Srbija su susedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susedom, naglasio je Orban.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VIKTOR ORBAN
Foto: Shutterstock

Premijer Mađarske Viktor Orban uputio je poruku podrške Miloradu Dodiku, pred opšte izbore u BiH, i izrazio nadu da će i nakon njih imati priliku da sarađuje sa aktuelnim članom Predsedništva BiH koji je kandidat za predsednika Republike Srpske.

U poruci Orban kaže da je Dodik “čovek koji je spreman da očuva mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda”, prenosi RTRS.

“Mađarska i Srbija su susedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susedom. Zato je ono što se kod vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na celi region, ali naravno takođe utiče i na vaše živote, dakle na živote naših prijatelja”, naglasio je Orban.

On je rekao da u Srpskoj predstoje važni izbori i da dobro poznaje Dodika, za koga je rekao da je “dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda” kao i da je ponosan na njihovo “lično prijateljstvo”.

“Oduvek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće da sarađujem sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to”, poručio je mađarski premijer.

Dodik je zahvalio Orbanu na podršci, navodi RTRS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: