Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas u Beču, nakon trilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, da priča o saradnji Srbije i Mađarske po pitanju snabdevanja gasa pokazuje značaj suživota i saradnje zemalja srednje Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Heinz-Peter Bader

Orban, koji je zajedno sa Vučićem i Nehamerom učestvovao na samitu u Beču, je na pitanje novinara o snabdevanju gasom podsetio da je Srbija mnogo godina dobijala gas preko Mađarske, a da sada Mađarska dobija gas preko Srbije.

“Zahvalan sam predsedniku Vučiću na toj saradnji i što imamo tako dobre odnose”, rekao je Obran i ocenio da je cela priča oko gasa pokazala i dobre veze između Srbije i Madjarske.

“Priča oko gasa pokazala je da smo zajednica u ovom sudbonosnom vremenu i sada se jasno vidi da srednjeevropski suživot ima jasne strukture kroz decenije”, naveo je Orban. Srbija je, kako je dodao, mnogo godina dobijala gas preko Madjarske i uvek ga je imala na raspolaganju.

“Sada je obrnuto, sada mi dobijamo gas preko Srbije. Srbija sada postupa prema nama na odgovarajući način kao što smo i mi prema njima”, rekao je Orban i naglasio da taj primer pokazuje kako je u Evropi sve isprepleteno i da nema uvek veze za politčkom taktikom.

Orban je istakao da zbog toga sve zemlje moraju da budu svesne zajedničke sudbine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!