Podeli vest

Centar “Loh Nes” (Loch Ness) u Škotskoj poziva “buduće lovce na čudovišta” i volontere da se pridruže u, kako se navodi u saopštenju, najvećoj potrazi za čudovištem iz Loh Nesa od 1970-ih.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

“Moderna tehnologija, poput dronova koji proizvode termalne slike jezera, pretraživaće vodu na način koji nikada ranije nije urađen”, saopšteno je iz tog centra.

Nova potraga po površini vode za legendarnom “Nesi”, planirana za vikend 26. i 27. avgusta i smatra se najvećom te vrste od kada je Istražni biro Loh Nesa proučavao jezero u potrazi za znakovima mitske zveri 1972. godine, prenosi Asošiejted pres.

Loh Nes centar se nalazi u starom hotelu “Drumnadrochit”, gde je 1933. menadžerka Aldi Mekaj prijavio da je primetio “vodenu zver” u jezeru, najvećem po zapremini i jednom od najdubljih u Velikoj Britaniji.

Centar “Loh Nes” saopštio je da će njegov tim rasporediti dronove opremljene infracrvenim kamerama kako bi mogli da proizvode termalne slike vode iz vazduha.

Hidrofon će se takođe koristiti za detekciju akustičnih signala ispod vode. Od volontera će se tražiti da paze na bilo kakve pokrete u vodi, uz uputstva stručnjaka o tome na šta treba da obrate pažnju i kako da zabeleže nalaze.

“Nadamo se da ćemo inspirisati novu generaciju entuzijasta u Loh Nesu“, rekao je Alan Mekena iz “Loch Ness Exploration-a”, dobrovoljnog istraživačkog tima koji učestvuje u predstojećoj potrazi.

Kako je naveo, pridruživanjem potrazi, zainteresovani će imati priliku da lično doprinesu “fascinantnoj misteriji koja je očarala toliko ljudi iz celog sveta“.

Priča je pokrenula trajnu svetsku fascinaciju pronalaženjem neuhvatljivog čudovišta.

Brojne teorije ili objašnjenja su izneta tokom godina, uključujući da je to stvorenje moglo biti pleziosaurus, praistorijski morski reptil, džinovska jegulja ili čak cirkuski slon koji pliva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ