Podeli vest

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i aktuelnoj političkoj situaciji, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/arhiva

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i ambasador SAD Kristofer Hil razgovarali su danas o dijalogu Beograda i Prištine konstatujući da je Beograd iskreno posvećen traženju rešenja koja čuvaju mir i stabilnost svima, u skladu sa jasnom državnom politikom i uz zaštitu naših vitalnih interesa.

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i aktuelnoj političkoj situaciji, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Orlić je istakao da se odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država konstantno kreću uzlaznom putanjom i ocenio da je dosadašnja međuparlamentarna saradnja bila na visokom nivou.

On je izneo očekivanje da i u novom sazivu Poslanička grupa prijateljstva sa SAD bude brojna, kao i u prethodnim sazivima skupštine.

Hil je ocenio da postoji obostrana dobra volja za dalje unapređenje odnosa između naših država i izneo uverenje da još mnogo toga u budućnosti možemo zajedno da postignemo.

Orlić je naglasio važnost dosadašnjih, ali i budućih, investicija koje u Srbiju dolaze iz SAD, posebno zajedničku izgradnju infrastrukture u našoj zemlji.

“Uz investicije koje znače nova radna mesta, autoputevi koje smo čekali decenijama, a koji sada konačno postaju realnost – menjaju lice Srbije i omogućavaju kvalitetan život naših građana. Srbija će i u narednom periodu nastaviti sa jačanjem svoje ekonomije”, rekao je on.

Orlić se zahvalio i na podršci koju SAD pružaju u procesu evropskih integracija Srbije.

Razgovaralo se i o važnosti regionalne saradnje, a sagovornici su se složili da je inicijativa “Otvoreni Balkan“, koja je potekla upravo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od izuzetnog značaja za povezivanje i saradnju na prostoru Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: