Podeli vest

Prvi važan zadatak za Narodnu skupštinu predstavljaće izbor nove vlade, jer je za sve u Srbiji od ogromnog značaja politika koju će ta vlada da vodi, izjavio je predsednik parlamenta Vladimir Orlić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orlić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

“Da se, uz novu energiju, obezbedi kontinuitet u čuvanju mira i stabilnosti, daljem ekonomskom razvoju i jačanju naše države. To je stav većine u skupštini, zato upravo takvu politiku nedvosmisleno očekujemo i od vlade koju ćemo izabrati uskoro”, rekao je Orlić u intervjuu dnevniku “Vesti”.

Ponavlja da se u novom sazivu parlamenta očekuju i novi zakoni kojima se dodatno utvrđuje puna nezavisnost pravosuđa, nakon promena Ustava u toj oblasti.

“Očekuju nas kao tema i pitanja državnog budžeta, nove mere za podršku građanima i privredi, da realizujemo već najavljena povećanja plata, a posebno minimalnih zarada, uz nova značajna uvećanja penzija. Sve su to prioriteti za vreme koje dolazi”, rekao je Orlić.

Na pitanje koji su najveći izazovi koji predstoje, Orlić kaže da je vreme pred svima nama puno izazova, i to ne našom krivicom, jer problemi koji potresaju ceo svet, izazivaju posledice svuda.

“A, Srbija se bori i danas, u najtežim okolnostima, kao što smo se borili i sa poplavama, migrantskom krizom, pandemijom. Sve vreme smo uspevali da narod sačuvamo, ne odustajući od velikih ciljeva koje smo postavili”, rekao je Orlić.

Naveo je da država svakodnevno radi da obezbedi gas, struju, namirnice za izvesno tešku jesen i zimu, a na sve to, dodaje, upravo danas se beleži rekordno nisku nezaposlenost.

“Tu borbu moramo da nastavimo, na svakom mestu i uprkos svim izazovima, da branimo i jačamo Srbiju. To će raditi i Skupština kroz zakonodavnu aktivnost”, rekao je Orlić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: