Podeli vest

Cela Srbija je danas veoma zabrinuta zbog situacije na Kosovu i Metohiji, naveo je Orlić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ORLIĆ
FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić primio je danas šefa Misije OEBS u Srbiji ambasadora Jana Bratua, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Orlić je istakao da uspešna saradnja Narodne skupštine i Misije OEBS u Srbiji traje duže od 15 godina i izrazio spremnost da se nastavi rad na zajedničkim projektima, kroz podršku radu narodnih poslanika i radnih tela Narodne skupštine.

Bratu je naveo da je Parlament ključna institucija svake države, te da je saradnja sa Narodnom skupštinom među prioritetima rada Misije OEBS u Srbiji.

„Cela Srbija je danas veoma zabrinuta zbog situacije na Kosovu i Metohiji“, naveo je Orlić.

Ocenio je da je važno što se rad Misije OEBS u Prištini striktno bazira na poštovanju principa statusne neutralnosti.

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava se sa velikim problemima i teškim pritiscima, izazvanim neodgovornim potezima Prištine“, naveo je Orlić.

Dodao je da Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ulaže ogroman napor da se pronađe rešenje kojim bi se sačuvali mir i stabilnost.

„Ta politika mira i stabilnosti, kao i daljeg ekonomskog jačanja Srbije, ima ubedljivu podršku našeg naroda, što se jasno vidi kroz rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora“, ocenio je Orlić.

Bratu je ukazao da razume poziciju Beograda i da nema sumnju da su mir i stabilnost od najvećeg interesa.

Ocenivši da scenario koji uključuje nasilje i konflikt svakako treba izbeći, Bratu je izrazio želju da se kroz dijalog dođe do održivog rešenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: