Podeli vest

Poslaničke grupe danas su se na sednici kolegijuma Narodne skupštine dogovorile da se održi sednica na kojoj će se raspravljati o pitanjima vezano za tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” i dva sela u okolini Mladenovca i Smedereva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VLADIMIR ORLIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Prema rečima predsednika parlamenta Vladimira Orlića sednica bi trebalo da bude zakazana za četvrtak ili petak.

Orlić je za Tanjug rekao da je dogovoreno da, nakon što u narednu sredu poslaničke grupe potvrde prijem izveštaja i drugih materijala, sednica Skupštine bude zakazana odmah za četvrtak ili petak.

Predsednik parlamenta je podsetio da su opozicioni poslanici pre dva dana predali zahtev da se takva sednica održi u vanrednom zasedanju, dok je danas većina predložila da se na to ne čeka, već da sednica bude održana u okviru tekućeg redovnog zasedanja u narednih nekoliko dana, jer bi vanredno zasedanje, koje je tražila opozicija, moglo da počne tek za 20 dana, što je prihvaćeno od svih prisutnih.

“Na dnevnom redu sednice će se, u skladu sa dogovorom koji je danas potvrđen od strane svih, naći oba predloga koja su poslanici opozicije dostavili pre dva dana, kao i predlozi koje su, nakon dužih internih konsultacija, izneli na kolegijumu danas”, naveo je Orlić.

Prema rečima predsednika parlamenta, Skupština će od Vlade tražiti izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, od REM-a izveštaj o programima televizija, a dogovoreno je da bude formirana i radna grupa od strane poslanika, koja će se baviti pitanjima okolnosti i odgovornosti za tragične događaje, kao i merama koje treba preduzeti.

“Takođe, dogovoreno je da učešće u radnoj grupi uzmu sve poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, koje će delegirati svoje predstavnike”, rekao je predsednik parlamenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ