Rukovodilac oružjem na setu filma “Rđa” (Rust), Hana Gutjerez-Rid, proglašena je krivom ubistvo iz nehata snimateljke Haline Hačins, koju je glumac Alek Boldvin direktno usmrtio nakon što je pucao iz pištolja, za koji tvrdi da je smatrao da je prazan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Njoj sada preti zatvorska kazna od 18 meseci, piše BBC.

Pored toga, porota ju je proglasila nevinom po drugoj optužnici, za petljanje sa dokazima.

Gutjerez-Rid tokom izricanja presude nije pokazivala emocije a, kako navodi Rojters, dok su je iz sudnice odvodila dva policajca, ona je svojoj uplakanoj majci poručila da će sve biti u redu.

“Radujemo se što će pravosudni sistem nastaviti da se stara da svi drugi koji su odgovorni za Halininu smrt moraju da se suoče sa pravnim posledicama za svoje postupke”, saopštila je porodica nastradale snimateljke, nazvavši presudu “zadovoljavajućom”.

Boldvin se, takođe, suočava sa suđenjem za ubistvo iz nehata, a BBC tvrdi da presuda za Gutjerez-Rid, može da predstavlja olakšavajuću okolnost za glumca koji se izjasnio da nije kriv.

Njegovi advokati sada mogu da tvrde da Boldvin nije mogao da predvidi da je u pištolju na snimanju bilo municije, jer je to bila odgovornost oružara.

Sud u Novom Meksiku je 19. januara, ponovo pokrenuo krivični postupak protiv glumca, više od dve godine od incidenta, a devet meseci nakon što je prvostepeno optužen za smrt Hačins.

Prethodne optužbe protiv njega odbačene su prošlog aprila kada su tužioci u Novom Meksiku rekli da su izašle na videlo nove informacije koje zahtevaju dalju istragu i nakon što su tužioci rekli da su se pojavili novi dokazi iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi.

Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv i u njegovom slučaju nije zakazan datum suđenja, a prema zakonima u Novom Meksiku, ukoliko bude osuđen za ubistvo iz nehata mogao bi da dobije do 18 meseci zatvora.

Incident se dogodio u oktobru 2021. godine kada je Boldvin vežbao pucanje iz pištolja, a on tvrdi da je mislio da u pištolju nisu pravi meci.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: