Podeli vest

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani pozvala je danas Španiju, da usvoji mere protiv Srbije i poručila da nema razloga da razgovara sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem dok se ne usvoje sankcije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

“Nema razloga za sastanak dok se ne usvoje sankcije Vučiću. Prvo sankcije, a onda možemo da razgovaramo o ostalom”, rekla je Osmani u Granadi po dolasku na samit Evropske političke zajednice.

Osmani je rekla da je Španija, koja predsedava Savetom EU do kraja godine, doprinosi miru i stabilnosti evropskog kontinenta i poručila da se nada da će Madrid razumeti da, kako je rekla, “podržavanje agresora” nakon događaja 24. septemrba u Banjskoj neće pomoći miru i stabilnosti.

“Nadam se da će se Španija pridružiti drugim zemljama koje isto razmišljaju u Evropi da usvoji mere protiv Srbije zbog ovog užasnog čina, ne samo protiv Kosova, već protiv mira i stabilnosti i bezbednosti celog evropskog kontinenta”, rekla je ona.

Osmani je dodala da se nada da će sa španskim liderom imati priliku da o tome razgovara, ali je priznala da nemaju potvrđen sastanak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ