Podeli vest

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) završili su večeras protest oko 20.30 časova ispred Policijske stanice u Bulevaru despota Stefana, a saobraćaj koji je bio blokiran u ulicama Kralja Milana, Bulevaru kralja Aleksandra, na Trgu Nikole Pašića, Takovskoj, Kneza Miloša, delu ulice Džordža Vašingtona, 27. marta i Cvijićevoj je ponovo uspostavljen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

Okupljeni su ispred Policijske stanice, gde ih je sačekalo nekoliko policajaca, među kojima je bio i zamenik načelnika, tražili da saznaju šta se dešava sa osobama koje su sinoć uhapšene tokom protesta, kao i da ih oslobode.

Oni su pred vratima Policijske stanice uzvikivali “Pustite ih sve, uhapsite Vučića”.

Predstavnici opozicije “Srbija protiv nasilja” su saopštili da im je policija rekla da će za informacije o uhapšenima, među kojima, kako kažu, ima dosta studenata, roditelji moći da saznaju tako što pozovu policiju na broj 192, da sačekaju mejl ili da dođu sa pravnim zastupnicima.

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke rekao je da će napisati zahtev i tražiti prijem u policiju sutra ujutru, od koje će tražiti, kako je rekao, da saopšti koliko je ljudi uhapšeno i gde se oni nalaze.

Protest je večeras počeo ispred Republičke izborne komisije u Ulici Kralja Milana gde su ponovljeni zahtevi o ponavljanju izbora, a na tom mestu će se, kako je najavljeno, okupiti i u utorak, 26. decembra.

Na skupu su bili predstavnici koalicije SPN Dragan Đilas, Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Janko Veselinović, Pavle Grbović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Srđan Milivojević.

Njima su se pridružili i studenti, koji su danas protestovali ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i tražili da im se omogući uvid u birački spisak, a zbog čega je šest sati bio blokiran saobraćaj u Ulici kneza Miloša, Nemanjinoj, Birčaninovoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: