Podeli vest

Osnivač i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin izjavio je da u toj ruskoj paravojnoj formaciji nema državljana Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VAGNER
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

On je komentarisao tekst objavljen juče na ”politico.eu”, u kojem se navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za taj portal ranije rekao ”da će svi Srbi regrutovani u paravojnoj grupi Vagner, koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini, biti uhapšeni po povratku u domovinu”.

”Ne postoji jedan jedini Srbin u Vagneru. Poslednji koji se borio za Vagner otišao je pre dva meseca. Ako ijedan Srbin tvrdi da se borio za Vagner u 2023. – to je laž. Ne verujte mu”, poručio je Prigožin za ruski portal REX koji ga je zamolio da prokomentariše Vučićevu izjavu.

Prigožin je posebno naglasio da Vagner ”nikada nije bio u Srbiji” i da ”nema nikakve kontakte sa Srbijom”, preneo je TASS. Prigožin je svoj odgovor portalu REX objavio i na svom Telegram kanalu.

„Ne treba mi Vagnerova podrška, ne trebaju mi da mi aplaudiraju ili da me kritikuju“, rekao je Vučić za politico.eu ranije ovog meseca tokom Minhenske bezbednosne konferencije, kako navodi taj portal u danas objavljenom tekstu pod naslovom ”Vučić se suočava sa teškim izborom”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…