Podeli vest

Istraga londonskog dnevnika Gardijan otkrila je da elektronske cigarete, tzv. vajp, koje se prodaju preko platforme Amazon kao “beznikotinske” sadrže tu supstancu koja izaziva veliku zavisnost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Testirano je sedam proizvoda sa internet tržišta na kojima je na stranicama prodavaca stajalo da ne sadrže nikotin, ali je za šest proizvoda utvrđeno da sadrže ovu supstancu, piše list. U Velikoj Britaniji je nezakonito prodavati elektronske cigarete koje sadrže nikotin kao proizvode “bez nikotina”.

Potrošači su u julu i u avgustu preko korisničkog servisa Amazon izrazili zabrinutost da vajp elektronske cigarete koje se na toj platformi reklamiraju kao beznikotinske zapravo sadrže tu supstancu, ali iz Amazona su dobili odgovor da direktno kontaktiraju prodavce.

Pored toga, ustanovljeno je i da su neke vajp elektronske cigarete imale rezervoar za e-tečnost preko zakonske granice od 2 ml. Ranije ovog meseca francuske vlasti su najavile da će vajp elektronske cigarete za jednokratnu upotrebu biti zabranjene u Francuskoj u okviru nacionalnog plana za borbu protiv pušenja.

Premijerka Francuske Elizabet Born izjavila je za RTL da će njena vlada “uskoro predstaviti novi nacionalni plan za borbu protiv pušenja”, posebno sa zabranom elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu, koje su popularne među mlađom populacijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: