Podeli vest

Beograd je konačno dobio mesto za dostojanstveno sahranjivanje kućnih ljubimaca. Na Bežanskoj kosi, na više od 2.800 kvadratnih metara biće preko 2.600 grobnih mesta. O cenama se malo zna.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Kako je ranije istakao gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić u novoizgrađeno groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi uloženo je 156,3 miliona dinara.

“Ovde dobijamo 839 grobnih mesta u nizu na oko 1.000 kvadratnih metara, plus deo šumskog gromlja koji ima 730 mesta na 1.800 kvadrata. Ružićnjak – vrt sećanja na oko 200 kvadratnih metara, kao i deo za zajedničko sahranjivanje na 1.300 metara”, rekao je Šapić i dodao da će postojati sala kao i da će groblje biti opremljeno svim potrebnim elementima za dostojanstven ispraćaj ljubimaca.

Milena Denić rukovoditeljka Servisnog centra za Tanjug kaže da cena sahranjivanja još nije određena, ali veruje da će biti usklađena sa standardom našim građana.

Kako navodi, sa druge strane, usluge će biti na evropskom nivou, baš onakve kakve postoje u Rimu ili Beču.

Cene sahrane kućnih ljubimaca u Beču

Prema podacima sa sajta groblja za kućne ljubimce u Beču cene se kreću od 270 do čak 700 evra za sahranu i godinu dana zakupa grobnog mesta. Svake sledeće godine doplaćuje se u proseku oko 70 evra.

Cene se razlikuju od veličine ljubimca do veličine i vrste grobnog mesta.

Na primer, mesto za manje kućne ljubimce u grobnici za 2 godine, za jedno telo do 2 kg košta vlasnike 325 evra, uz godišnju doplatu od 62 evra. To podrazumeva “spomenk” sa natpisom i sahranu u kartonskom kovčegu, dok se drveni doplaćuje.

Postoji mogućnost da zakupite grobnicu za životinje od (2,5 m²) na 5 godina, za 3 tela do 70 kg + 2 urne i to će vas stajati 705 evra.

Postoji mogućnost i kremiranje ljubimaca što je oko 100 evra za preuzimanje ljubimca u radijusu od 80km. Ako poželite da vam se urna vrati, to će vas stajati dodatnih 50 evra i prevoz.

Na novom groblju za ljubimce u Beogradu takođe će biti moguća i kremacija kućnih ljubimaca, rekla je Milena Denić rukovoditeljka Servisnog centra koji bi trebalo da upravlja grobljem.

Šapić je ranije istakao da će se spalionica nalaziti na Lešću.

Prema njegovim rečima, tamo će biti centralni krematorijum za kućne ljubimce.

Takođe, kako je rekao, veruje da u budućnosti groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi neće biti jedino u gradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…