Podeli vest

Ako volite noćni izlazak, ali vam u baru glava klone kad bude kasno, rešenje je dnevni noćni klub.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Glumica Viki Meklur i njen suprug reditelj Džoni Oven pokrenuli su klupsko veče koje je otvara danju, a zatvara dovoljno rano da po odlasku možete da kupite ulični ćevap, sednete na poslednji voz i stignete kući da odgledate subotnji TV program. Ideja je da sledećeg jutra budete dovoljno sveži da svoju decu odbacite do njihovog društva.


Kao aluzija na “Noćnu groznicu” grupe “Bi-Džiz”, ove celodnevne diskoteke zovu se “Dej Fiver” (Day Fever), gde je provod više “celodnevni” nego “celonoćni”, navodi BBC.
“To je popodnevni noćni klub za ljude određenog uzrasta”, kaže Džoni (52) i dodaje:
“Volim da se sastajem sa drugovima, da popijem nekoliko pića, da igram, ali isto tako volim da posle kupim neplanirani jelo sa karijem, da ne čekam u redovima za taksi i da budem kući dovoljno rano za TV, a da mi sve to ne pokvari nedelju. Za mene sada izlazak znači na danju – i pomislio sam da postoji pravo tržište za ljude sa sličnom vibracijom”.


Takve diskoteke namenjene su osobama starijim od 30 godina, gde se vrata otvaraju u 14:00, poslednji ulazak je u 16:00. Od posetilaca se traži da budu ljubazni i ohrabruju ih da se elegantno oblače kao nekada kada su odlazili u noćni izlazak.
“Muzika je tako moćna stvar za sve nas, jedno je slušati je slušalicama, u kući ili kolima, ali kada ste na podijumu za igru, sa svojim drugovima, ona zaista stvara uspomenu”, rekla je Viki.

Foto: Unsplash


Di-džejevi su ponekad lično Viki, Džoni i njihova kćerka, voditeljku Radija 1 Kejti Oven, koji biraju između klasičnih stvari za žurke.
Njihov prvi dnevni disko eksperiment u gradskoj kući u Šefildu prošlog meseca rasprodat je u roku od 48 sati.


Dnevne zabave su sada potvrđene u Londonu, Notingemu i južnom Velsu, kao i povratak u Šefild, a organizatori žele da svoju diskoteku prošire po gradovima širom Velike Britanije.
“Voleli bismo da je vidimo u različitim gradovima tako da svi imaju pristup i dobijamo gomilu poruka na našim društvenim mrežama u kojima se traži da im to prenesemo. I da to bude na pragu, blizu kuće, to je cela poenta, tako da ne morate da idete kasno u noć vozom”, rekla je Viki.


Dnevna diskoteka Viki i Džonija uključuje nostalgiju na velikim ekranima, sa klipovima iz starih školskih TV emisija i filmova, kao i retro televizijskim reklamama.
“Užasno mi je što se spuštam niz nostalgičnu zečju rupu, jer to svi volimo kada dođemo do određenih godina”, dodala je Viki (40).
Istraživanje BBC-ja pokazalo je da se više od polovine svih klubova u Velikoj Britaniji zatvorilo između 2005. i 2015. godine.
Džoni želi da pokaže da neki ljudi i dalje žele da plešu i zabavljaju se, samo u nešto ranijim terminima nego ranije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ