Podeli vest

Izložba “Lepota velikog formata” otvorena je večeras u Salonu Muzeja grada Beograda i biće dostupna publici do 9. septembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Publika ima priliku da vidi radove naših priznatih i internacionalno poznatih savremenih umetnika, Leonore Vekić, Milorada Miće Stajčića, Simonide Rajčević, Miška Pavlovića, Nikole Radosavljevića, Vladimira Lalića, Zdravka Joksimovića, Marine Marković. Tu su i dela Gorana Delića, Jovanke Jelić Mladenović, Lidije Živković, Miše Obradovića, Vladimira Kovača, Anite Milić, Dragane B. Stevanović, Mire Odić, Martina Erdeša, Ivane Živić, Jelene Jelače i Lee Embeli.

Radovi koji su predstavljeni na izložbi, izabrani su delom na konkursu koji je bio otvoren od 8. decembra 2022. do 20. januara ive godine, a jedan broj umetnika učestvuje po pozivu selektora.

Autori najboljih pet radova biće proglašeni 4. septembra, a nagrađenim autorima pripašće i novčane nagrade.

Ovom izložbom kompanija Grafix slavi 30 godina postojanja. Tokom proteklih šest meseci, umetnici su zajedno sa saradnicima iz kompanije Grafix prošli kroz izazovan i kreativan proces stvaranja radova od neuobičajenih materijala, sa najsavremenijim tehnikama izrade i obrade, potpuno nesputani formatom i budžetom za produkciju rada.

Rezultat je jedna nesvakidašnja izložba koja će pomeriti granice produkcije i načina viđenja savremene štampe, ovom prilikom u službi umetničkog stvaralaštva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: