U GAK-u “Narodni front” danas je zvanično otvorena nova operaciona sala, u kojoj će se vršiti carski rezovi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Vršilac dužnosti generalnog direktora GAK “Narodni front” Željko Miković iskazao je zahvalnost što je ova bolnica dobila još jednu operacionu salu. “Sala broj devet će služiti da se u njoj rade carski rezovi.

Dnevno će se otprilike raditi tri do četiri carska reza što će olakšati značajno organizaciju, jer morali smo da reorganizujemo rad, da poneki put odložimo operacije koje nisu hitne. Sada za tim više neće biti potrebe”, rekao je Miković.

Nova operaciona sala rezultat je saradnje fondacije princeze Katarine Karađorđević i Fondacije Stavros Niarhos. “Sigurna sam da govorim u ime svih kad kažem da ne volim da vidim da neko plače. Ali postoji jedan plač koji volim da čujem. To je plač tek rođene bebe i na svetu nema ničeg lepšeg”, rekla je princeza Katarina.

Dodala je da se na ovaj način pomaže budućim majkama da donesu novi život. Argero Siklas Rula iz Fondacije Stavros Niarhos istakla je da fondacija stavlja akcenat na opremanje i pomoći u izgradnji bolnica, kao i da oni trenutno grade tri bolnice u Grčkoj.

Princ Aleksandar Karađorđević rekao je da je danas završen jedan veliki posao. “Siguran sam da će nova sala biti od pomoći u radu zdravstvenih radnika i od velike koristi svima”, rekao je princ Aleksandar.

On je istakao da onda kada pazimo na zdravlje naše dece, a posebno beba, tada pazimo i na budućnost naše zemlje. U GAK-u “Narodni front” godišnje se rodi 7.600 beba, od čega 2.300 putem carskog reza.

Otvaranju nove operacione sale prisustvovala je ambasadorka Grčke Marija Levanti, kao i supruga ambasadora SAD-a Džuli Hil.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ