Podeli vest

Beogradska filharmonija sa šefom digirentom Gabrijelom Felcom održala je sinoć, u okviru proslave 100 godina svog postojanja, besplatan koncert “Dizni Fantazija uživo“ pred oko 20.000 posetilaca na prostoru Ušća.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Filharmonija je ovacijama posetilaca i izlaskom na bis okončala dvočasovni slavljenički koncert u beogradskom Bloku 14, gde je izvođena muzika iz “Diznijevih” filmova “Fantazija” (1940) i “Fantazija 2000”, uz video projekcije njihovih odlomaka na tri velika video bima. “Beogradska filharmonija je mnogo više od orkestra. Ona je vaš ponos i stogodišnji prijatelj. Filharmonija dovodi svet u Beograd i stavlja Beograd u centar sveta.

Pun vek ponosa, velikog rada i neopisive radosti sviranja”, poručio je Felc na početku koncerta. Koncert su otvorili zvuci Pete simfonija Ludviga Van Betovena, a filharmonija je pripremila i njegove “Pastoralne simfonije”, deo “Krcka Oraščića” Pjotra IIiča Čajkovskog i “Mesečinu” Kloda Debisija. Beograđani su mogli da čuju i “Žar pticu” Igora Stravinskog, “Ples časovnika” Amilkarea Ponkijelija i “Čarobnjakovog učenika” Pola Dikaa, a u finalu “Sjaj i raskoš” Edvarda Elgara, “Rimske pinije” Otorina Respigija i “Karneval životinja” Kloda Sen-Sansa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…