Podeli vest

Publika je za najbolje ostvarenje 29. Festivala evropskog filma Palić odabrala film koji se pojavio i na Kanskom festivalu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

palic filmski festival
FOTO TANJUG/ PALIC FILM FESTIVAL/ DAMIR VUJKOVIC

Filmu “Blizu” reditelja Lukasa Donta pripala je “Gorki list nagrada publike” upravo završenog 29. Festivala evropskog filma Palić, saopštili su danas organizatori.

“Uvažavajući činjenicu da se izbor najboljeg filma po mišljenju publike često zasniva na drugačijim kriterijumima od stručnog žirija, Festival evropskog filma i ”Gorki List” ovom nagradom pozvali su posetioce festivala da nakon projekcija glasaju za najbolji film”, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, film belgijskog reditelja Donta prikazan u Glavnom takmičarskom programu Palića je “priča o prijateljstvu, odgovornosti i odrastanju”, a laureat dobija posebno dizajniranu statuu.

Festival evropskog filma Palić održan je od 16. do 22. jula, a “Zlatni toranj za najbolji film” Palića pripao je “Magnetnoj rezonanci” rumunskog reditelja Kristijana Munđuua, dok je “Palićki toranj za najbolju režiju” osvojio je ukrajinski film “Pamfir” Dmitra Suholitkog Sobčuka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: