Neum će u vreme novogodišnjih praznika ugostiti više od 2.000 turista, a slobodnih mesta u tamošnjim hotelima više nema.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Oni koji su odlučili da otvore hotele u ovom periodu popunili su svoje kapacitete. Imaćemo četiri hotela otvorena i zajedno s još nekoliko manjih, porodičnih hotela imaćemo negde oko 2.000 gostiju što je pristojan broj s obzirom na to da nismo imali običaj da radimo u vreme Nove godine”, rekao je u izjavi za Fenu potpredsednik Udruženja hotelijera Neum Davor Krešić.

Zanimljivo je da će Novu godinu u jedinom bh. gradu na moru dočekati mahom strani turisti.

“Devedeset posto su to gosti koji dolaze sa strane, Nemci, Austrijanci, Slovenci i Poljaci”, kaže Krešić. Jedan od razloga zašto su izabrali upravo Neum su konkurentne cene. Cena aranžmana u nekom od neumskih ugostiteljskih objekata u Silvestarskoj večeri je od 100 do 150 maraka s uključenom hranom i pićem, dok je cena polupansiona u neumskim hotelima od 80 do 140 maraka po osobi. Osvrnuvši se na turističke rezultate ostvarene u 2023. godini, Krešić kaže da su zaposleni u turizmu više nego zadovoljni.

“Sezona je bila odlična. Imali smo fizički rast broja noćenja od nekih 5 do 10 posto, zavisno od hotela do hotela, a rast prihoda bio je još veći. Već smo u pripremama za novu sezonu, booking je dobar, najave su dobre i nadamo se i očekujemo jako dobru i uspešnu 2024. godinu”, istakao je Krešić. Dodao je da će cene aranžmana u narednoj godini biti na nivou ovogodišnjih.

“Nemamo puno prostora za rast, možda eventualno za 5-6 posto kako bismo pratili inflaciju”, naveo je Krešić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: