Podeli vest

Vreme je da donesete odluku o vašem zimskom pitovanju, posebno ako na prut krećete avionom. Stručnjaci kažu da će cene karata verovatno rasti posle sredine oktobra, a važan je i sat poletanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putovanje
Foto: Shutterstock

Prema najavama stručnjaka cene avio karata će skakati svakog dana nakon 14. oktobra i tako svakog dana u poslednje tri nedelje pred svaki praznik do Nove godine.

Prošle godine su vreme i prekidi u avio saobraćaju izazvali mnogo nemira za putnike tokom praznika.

A da bi ste to izbegli o šta treba da znate.

Cene karata će rasti kako više putnika bude rezervisalo svoja putovanja i kako se letovi budu približavali rasprodaji. Iako bi moglo biti nekih ponuda dostupnih do kraja oktobra, nemojte čekati ako imate određene datume putovanja

“Cene će početi da rastu nakon oko 14. oktobra kako za Novogodišnja tako i za Božićna putovanja”, kažunstručnjaci za CNBC i dodaju da rezervišete što je pre moguće, jer će se cene povećavati svaki dan kako se praznici budu približavali.

Uzimajućinu obzir potražnju za prazničnim letovima, vredi planirati s mogućim zakašnjenjima ili otkazivanjima letova na umu.

Očekuje se da će brojke prazničnih putovanja biti sličan ili premašiti rezultate iz 2019. godine, napisao je Phil Dengler, suosnivač i glavni urednik i marketing kompanije The Vacationer.

Pokušajte da izaberete jedan od prvih letova tokom dana ako je moguće.

Nakon 8:00 sati ujutru, postoji dvostruko veća verovatnoća da će vas zadesiti kašnjenja ili otkazivanja letova.

Iako su direktni letovi često skuplji, oni mogu pomoći putnicima da izbegnu rizik od propuštanja veza zbog prekida u letovima.

Putnici takođe mogu razmotriti putno osiguranje i proučiti svoja prava ako im se putni planovi poremete.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…