Podeli vest

Anketa od 25.000 ljudi pokazuje: Skoro trećinu svih korisnika nervira određena funkcija iPhone-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Ajfoni su popularni. Apple proda više od 200 miliona jedinica svake godine. Ovo je impresivno. Uređaji se odlikuju dobrim kamerama, zaštitom podataka i jednostavnim rukovanjem .

Međutim, nisu sve funkcije podjednako popularne među korisnicima. Internet magazin techbook.de sproveo je anketu kako bi otkrio koja funkcija iPhone-a se smatra posebno dosadnom. U glasanju je učestvovalo skoro 25.000 ljudi, prenosi Blick.

Airdrop i WiFi

Učesnici su mogli da biraju između šest opcija koje su unapred predložili čitaoci. Sa sedam odsto svih glasova, brzi pristup Bluetooth i WLAN preko kontrolnog centra zauzeo je šesto mesto. Razlog za to je verovatno taj što obe funkcije ne možete da isključite trajno, već samo privremeno.

Airdrop je sleteo na peto mesto. Funkcija omogućava slanje datoteka napred i nazad između dva uređaja. Sa iOS 17.2, Apple je ponovo poboljšao funkciju. Internet veza se sada nastavlja kada uređaji više nisu u blizini.

Tapšanje po leđima nervira korisnike

Četvrto mesto zauzima relativno nepoznata karakteristika: tapkanje po zadnjoj strani uređaja da biste izvršili različite radnje, kao što je snimanje ekrana. Međutim, pošto je ovaj takozvani backtap sklon greškama, funkcija je uvrštena na listu, navodi techbook.de.

Obaveštenja su na trećem mestu sa 22,9 odsto svih glasova. Zašto je ova funkcija toliko nepopularna kod korisnika ostaje nejasno. Otpremanje iCloud fotografija je na drugom mestu. Mnogi korisnici smatraju da je ovo kontraintuitivno, kažu.

Najdosadnija funkcija za koju je glasalo 25.000 učesnika je menadžer datoteka u iOS-u, sa skoro trećinom svih glasova (29,4 odsto). Izveštaj kritikuje da je preuzimanje datoteka nezgodno jer prvo morate da potražite datoteku u menadžeru datoteka nakon preuzimanja. Ova činjenica očigledno muči skoro trećinu svih učesnika ankete.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…