Prvi maj je vreme kada se izletišta pune “majstorima rošitlja”, a retki znaju za ovaj trik koji će meso učiniti sočnim

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ROŠTILJ
Foto: Shutterstock

Poznato je da među ekipama koje će sutra izaći na izletišta uvek postoji jedan koji je “roštilj majstor” i najmanje dvoje kulinarskih savetnika. Iako bi to moglo biti zabavno i možda dovoljno za dobar roštilj, ipak smo potražili savet stručnjaka.

Stručnjaci kažu da je prva greška u tome što roštilj majstori u prirodi ne puste da ugalj izgori i na taj način umesto dimnjenog mesa dobijaju nagorelo meso.

Tople rešetke kažu pravi majstori treba premazati uljem ili maslacem, a meso mora stajati na spoljnoj temperaturi najmanje pola sata pre pečenja.

Česta greška je i stalno okretanje mesa, a važno je da meso ostavite da malo odstoji i date mu vremena da ponovo upije vlagu pre serviranja.

Najveća tajna da meso bude sočno je, kažu stručnjaci, u tome da ga nakon pečenja stavite u zatvorenu posudu u kojoj ćete prethodno staviti nekoliko čenova belog luka, majčinu dušicu i oko 50 g maslaca.

Pre nego što poslužite šnicle, prodrmajte posudu, kako bi se začini svuda ravnomerno rasporedili.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: