Podeli vest

Dvostranačka većina u Predstavničkom domu Kongresa SAD glasala je večeras u korist zakona o slanju dodatne vojne pomoći Ukrajini, što je samo deo paketa pomoći vrednog 95 milijardi dolara, koje će, kako piše Rojters, biti poslat saveznicima širom sveta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/J. Scott Applewhite (STF)/Tanjug

Glasanje se nastavlja, a kako javljaju američki mediji, Kongres je usvojio zakon kojim će biti zamrznuta ruska sredstva u iznosu od 8,1 milijardi dolara poslata kao pomoć Ukrajini.

Glasalo se i o aplikaciji TikTok, koji je u kineskom vlasništvu, i odlučeno je da ta mreža bude zabranjena u SAD.

Nakon Predstavničkog doma, sada je na Senatu da usvoji zakone i da ih potpiše predsednik Džozef Bajden, kako bi stupili na snagu.

Predstavnički dom odbacio revidiranu verziju zakona o granici

Predstavnički dom američkog Kongresa je odbacio revidiranu verziju zakona o granici koji je podneo na glasanje predsedavajući Majkl Džonson kao svojevrstan ustupak konzervativnim republikancima nezadovoljnim predlogom zakona o vojnoj pomoći Ukrajini i Izraelu, preneli su danas američki mediji.

Zastupnici su glasali 215 prema 199 za zakon o bezbednosti granica, što je ispod praga dvotrećinske većine koja je potrebna za usvajanje nekog zakonskog akta, prenosi list ”Vašington egzaminer” navodeći da je samo pet zastupnika iz redova Demokratske stranke glasalo sa svim republikancima za predlog zakona o granici.

Džonson je predstavio najnoviji zakon o granici navodeći da taj predlog uključuje nekoliko mera za ograničavanje broja imigranata kojima je dozvoljeno da uđu u zemlju i zatraže azil, ali istovremeno nastoji i da oživi neke segmente imigracione politike iz ere bivšeg predsednika Donalda Trampa koje su ukinute pod aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: