Podeli vest

Papa Franja ocenio je da su ratovi poput oružanog sukoba koji se vodi u Ukrajini, gde su civilna područja izložena neselektivnim razaranjima – “zločin protiv Boga i čovečanstva”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PAPA FRANJA
Foto: Shutterstock

Tokom današnjeg redovnog godišnjeg govora pred diplomatama akreditovanim u Vatikanu, papa Franja ocenio je da su ratovi poput oružanog sukoba koji se vodi u Ukrajini, gde su civilna područja izložena neselektivnim razaranjima – “zločin protiv Boga i čovečanstva”.

Prema rečima pape Franje napadi na civilnu infrastrukturu u kojima ljudi ginu od oružja, gladi i hladnoće predstavljaju ratni čin usmeren na neselektivno uništavanje celih gradova ili ogromnih oblasti, ali i zločin protiv Boga i čovečanstva koji zaslužuje čvrstu i nedvosmislenu osudu, prenosi Rojters.

Podsećajući okupljene na kubansku raketnu krizu 1962. godine, papa je rekao: “Nažalost, danas se ponovo povećava nuklearna pretnja i svet ponovo oseća strah i teskobu”.

Poglavar rimokatoličke crkve je ponovio svoj apel da se potpuno zabrani nuklearno oružje i ocenio da je posedovanje takvog oružja “nemoralno”. Papa Franja je u svom govoru osudio vlasti u Iranu zbog izvršenja smrtnih kazni nad učesnicima demonstracija, zatražio veće poštovanje za žene i podsetio na smrt mlade Iranke u pritvoru policije za moral.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: