Podeli vest

Papa Franja je danas uputio poziv da se rat u Ukrajini reši diplomatskim putem koji bi doveo do pravednog i trajnog mira.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Gregorio Borgia (STF)/TANJUG

“Toliko žrtava, ranjenih, razaranja, muke i suza u periodu koji postaje strahovito dug i čiji kraj nije na vidiku. To je rat koji ne samo da razara taj region već, takođe, oslobađa globalne talase mržnje i straha”, rekao je papa Franja tokom nedeljne poruke Angelus, preneo je Rojters.

On je istakao da se zalaže za to da se pronađe ono malo humanosti da se stvore uslovi za diplomatsko rešenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom.

Papa Franja je rekao da je, takođe, zabrinut zbog eskalacije nasilja u istočnom regionu Demokratske Republike Kongo (DRC).

Prošle nedelje su eskalirali nasilni sukobi između vojske DRC i pobunjene grupe M23 u istočnom Kongu koju podržava Ruanda, pri čemu je poginulo na desetine ljudi, a raseljeno na stotine hiljada njih.

“Pridružujem se biskupima u njihovom pozivu da se moli za mir, u nadi da će doći do prekida sukoba i potrage za istinskim i konstruktivnim dijalogom”, rekao je on.

Papa Franja je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za “mnoge ratom razorene narode”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ