Podeli vest

Papa Franja nastavio je danas, dva dana nakon izlaska iz bolnice, nedeljni običaj pozdravljanja javnosti na Trgu Svetog Petra, izražavajući zahvalnost za utehu koju je dobio nakon operacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Franja (86) je okupljenima, koji su uzvikivali: „Živeo papa!“ zahvalio na „naklonosti, pažnji i prijateljstvu“, kao i na molitvama tokom boravka u bolnici gde je 7. juna operisao stomačnu herniju.

„Ova ljudska i duhovna bliskost za mene je bila velika pomoć i uteha“, rekao je Franja pred oko 15.000 ljudi na trgu. Papa je podsetio da se u utorak obeležava Svetski dan izbeglica, i istakao da „sa velikom tugom razmišlja o žrtvama brodoloma na obali Grčke”, u kojem je poginulo najmanje 78 migranata od 750, koliko se veruje da ih je bilo na brodu.

Papa je tokom obraćanja povremeno zvučao pomalo bez daha i promuklo, ali je dosta gestikulirao rukama i očigledno je izgledao srećno što se vratio svojoj rutini, navodi AP.

Papa je zbog tročasovne operacije pod opštom anestezijom bio primoran da preskoči pojavljivanje u nedelju 11. juna. Lekari su mu savetovali miruje koliko god je to moguće kada nastavi poslove u Vatikanu.

Kako je saopštio Vatikan, Franja će u utorak primiti brazilskog predsednika Inasija Luiza Lulu da Silvu, ali neće voditi opštu audijenciju na Trgu Svetog Petra u sredu. Početkom avgusta Franja će posetiti Portugaliju, a krajem tog meseca trebalo bi da postane prvi papa koji dolazi u posetu Mongoliji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: