Podeli vest

Ova funkcija, prva takva u svetu, pokazuje posvećenost vlade ekspanziji ključnih poljoprivrednih industrija, rekao je premijer Džejms Marape.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kafa
Foto: Pixabay

Premijer Papue Nove Gvineje objavio je nov sastav vlade, u kojoj su ne samo neka nova lica, već i neke nove funkcije, uključujući i poziciju ministra za kafu.

Ova funkcija, prva takva u svetu, pokazuje posvećenost vlade ekspanziji ključnih poljoprivrednih industrija, rekao je premijer Džejms Marape, koji je pobedio u trci za reizbor ranije ovog meseca, nakon parlamentarnih izbora obeleženih nasiljem i optužbama za prevaru birača, piše londonski Gardijan.

Marape je takođe prvi put imenovao i ministra za palmino ulje.

„Ova imenovanja ističu poljoprivredu na značajan nacin, kako bismo videli rast poljoprivrede u zemlji“, rekao je on objavljujući sastav nove vlade od 33 člana.

Prvi ministar za kafu Papua Nove Gvineje postao je novopečeni poslanik Džo Kuli iz okruga Anglimp-Saut Vagi, u centralnom planinskom regionu.

Kafa iz ove zemlje pojavila se poslednjih godina kao poželjan uvoz, pri čemu kafići širom Australije, SAD i Japana služe kafu napravljenu od zrna uzgajanih u Papui Novoj Gvineji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: