Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping stigao je danas u Pariz, u posetu Francuskoj na poziv francuskog kolege Emanuela Makrona, javljaju kineski mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO: POOL via AP/Stephane de Sakutin (POOL)/Tanjug

U pratnji Sija su njegova supruga Peng Lijuan, član Glavnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), direktor Generalne kancelarije Centralnog komiteta KPK Cai Ći, kao i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenosi Kineski međunarodni radio.

U Pekingu je ranije najavljeno da će Si tokom petodnevne turneje po Evropi, osim Francuske, posetiti i Srbiju i Mađarsku.

Ovo je prva poseta lidera Kine Evropi u poslednjih pet godina.

Kako piše Kineski međunarodni radio, ova poseta je od velikog značaja za promovisanje opšteg razvoja odnosa Kine sa Francuskom, Srbijom, Mađarskom i celom Evropom, a takođe će dati novi podsticaj jačanju mira širom sveta.

Predsednik Kine će, posle Francuske, 7. i 8. maja boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Srbije.

Si u Parizu: Veze Kine i Francuske primer mirnog suživota

Veze između Kine i Francuske su primer mirnog suživota i saradnje između zemalja sa različitim sistemima, izjavio je danas kineski predsednik Si Đinping po dolasku u Pariz, u posetu Francuskoj.

“Razvoj veza dve zemlje takođe unosi stabilnost i pozitivnu energiju u turbulentni svet”, rekao je Si, a prenosi Rojters pozivajući se na kinesku agenciju Sinhua. Si je stigao u posetu Francuskoj povodom 60 godina diplomatskih odnosa dve zemlje, a na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona. Predsednika Kine je na aerodromu u Parizu dočekao premijer Francuske Gabrijel Atal. Si Đinping će se sutra sastati sa Makronom, kao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

U pratnji predsednika Kine su njegova supruga Peng Lijuan, član Glavnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), direktor Generalne kancelarije Centralnog komiteta KPK Cai Ći, kao i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenosi Kineski međunarodni radio. U Pekingu je ranije najavljeno da će Si tokom petodnevne turneje po Evropi, osim Francuske, posetiti i Srbiju i Mađarsku.

Ovo je prva poseta lidera Kine Evropi u poslednjih pet godina. Kako piše Kineski međunarodni radio, ova poseta je od velikog značaja za promovisanje opšteg razvoja odnosa Kine sa Francuskom, Srbijom, Mađarskom i celom Evropom, a takođe će dati novi podsticaj jačanju mira širom sveta. Predsednik Kine će, posle Francuske, 7. i 8. maja boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ